elhivatott emberek, rejtett értékek, válogatott kulturális huncutságok

2016. március 15., kedd

Fordításaim: Temple Grandin: Képekben gondolkodom. Életem az autizmussal (könyv)

Ez a példátlan könyv helyszíni jelentés az autizmus országából. A világ leghíresebb autizmussal élő tudósa, Temple Grandin mesél arról, hogyan érzékelik a külvilágot ennek az országnak a lakói, és ő maga hogyan tudta átlépni a határait, hogy felépítsen egy olyan karriert, melyről a legtöbben csak álmodhatnak. A Képekben gondolkodom egy páratlan élet története. Elegáns, közérthető stílusban világít rá arra, hogy igenis képesek lehetünk meghaladni önmagunkat, és jobbá tenni a világot. Függetlenül attól, hogy milyen útravalóval indultunk neki.

Temple Grandin Képekben gondolkodom – Életem az autizmussal (eredeti címe: Thinking in Pictures. My Life with Autism) című könyvét én fordítottam magyarra.

Temple Grandin az állattudományok doktora. Az Egyesült Államok állattartó telepeinek és vágóhídjainak többsége az ő műszaki tervei alapján készült. Szintén az ő találmánya az "ölelőgép", melyet ma is sikerrel használnak hiperérzékeny autisták megnyugtatására.

Autizmusáról több könyvet írt, és rendszeresen tart előadásokat: izgalmasan gondolkodó, érzékeny ember, aki számunkra elképzelhetetlen módon tapasztalja meg a világot.

Életéről 2010-ben film készült Claire Danes főszereplésével, aki alakításáért elnyerte a Golden Globe-díjat.

Temple Grandin:
Képekben gondolkodom

Életem az autizmussal

  • Kiadó: Park Kiadó
  • Nyelv: magyar
  • Eredeti cím: Thinking in Pictures. My Life with Autism
  • ISBN: 9789633550632
  • Kiadás éve: 2014
  • Fordította: Orosz Ildikó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Az oldalról

Az oldalról
Orosz Ildikó budapesti újságíró, szerkesztő, fordító szerzői oldala. Válogatás különböző helyeken megjelent régi és új írásokból, fordításokból. Infók saját könyveimről és szerkesztéseimről.

Népszerű bejegyzések

Archívum

Szerző: Orosz Ildikó. Tulajdonos: a cikk végén feltüntetett sajtótermék. Idézz ennek fényében. Üzemeltető: Blogger.